Løvetann en viktig nektar kilde

Her ser vi ei bie i en av de vakreste å mest ressurs rike blomstene på denne årstida for bier ? og det er løvetann. Løvetann gir ekstremt mye nektar å pollen som nå er ekstremt viktig for oppbygging av bifolket. Det blomstrer noen andre blomster også men løvetann er en de plantene som gir absolutt mest tilbake til biene. ?Det er nettopp litt rart at løvetann gir mye nektar å pollen etter som denne er selvfertil. At den er selvfertil betyr at den ikke er avhengig av pollinatorer som bier å humler til og sette frø. Som regel lokker blomstene med nektar for å tiltrekke seg bier og mer de tilbyr av nektar oftere får de besøk. Men dette er ikke tilfelle med løvetann som faktisk ikke har behov for besøk av insekter i det hele tatt for å formere seg.

Ei bie koser seg i løvetann