Hvor langt flyr bier ???

Jeg får stadig spørsmål om kan biene finne noe nektar i byen?Og svaret er ett høy og rungende JA! ???Bier kan fly opptil 5 kilometer fra kuben og dette blir faktisk ett helt enormt område og dekke.Men det betyr ikke at biene flyr så langt for og finne nektar. De flyr selvsagt ikke lenger enn de behøver. Biene henter sannsynligvis det meste av honningen ca 2 kilometer fra kuben. Om en da ser på kartet så angir de blå sirkelene 1 kilometer fra midten altså der kuben står på taket av Arkaden Skien. ????Så innenfor 2 kilometer fra kuben så kan biene fly til: Frogner, Bratsberg, Gråten, Falkum, Gjerpen, Børsesjø, Klosterskogen og Gjerpen. Dette i seg selv er enorme områder og når en tenker på da at vi har Brekkeparken, Telemark Museum med ett enormt «blomster-hav» rett i nærheten så blir dette garantert bra. Så følg med på blomster i nærheten og se om du kan se bier.

Send meg gjerne bilder og film av bier i Skien By så kanskje jeg poster de her. ??

Kartet hvor langt en bie kan fly er hentet ut fra denne siden https://www.beepods.com/honey-bee-forage-map/